Edelkrantz Bygg & Plattsättning AB Tångvägen 29 126 42 Hägersten info@edelkrantz.se 070-001 93 73

Villarenovering Stockholm

Att renovera är alltid ett spännande projekt! Ska ni renovera er villa? I så fall har vi samlat de bästa tipsen för er. Vad behöver ni tänka när ni planerar er renovering? Hur får ni tag i bra hantverkare? Nyckeln till en lyckad renovering är anlita rätt personer för jobbet.

Planera för din renovering

Börja med att skriva ner allt ni behöver hjälp med. Är det hela huset som ska renoveras eller bara vissa delar? Behöver ni ta fram ritning eller ska själva planeringen i huset vara den samma? Ju tydligare era krav för villarenovering Stockholm är desto lättare blir det för olika hantverkare att ge er korrekta offerter.

Att välja hantverkare

När planeringen är klar så är det dags att välja hantverkare till er villarenovering Stockholm. Om ni ska renovera rum som kräver flera sorters hantverkare kan det vara bra att välja totalentreprenad. För kök och badrum behöver ni oftast både snickare, rörmokare och elektriker. Då kan det vara bra att anlita en firma som sköter hela renoveringen och samordnar alla hantverkare som behövs för att göra jobbet.

När ni väljer firma som ska göra jobbet är det alltid bra att be om referenser så att kan prata med tidigare kunder. Se upp för oseriösa firmor. Ett för bra pris kan bli dyrt i slutändan. Tänk på att skriva avtal med firman som ni väljer. I avtalet skriver ni ner vad som ska göras, vilka material som ska användas, när arbetet ska göras och vara klart samt vilken betalning som ni har kommit överens om.

En lyckad renovering

Med god planering och genom att välja rätt hantverkare har ni goda chanser till en lyckad villarenovering Stockholm. Glöm inte att ni kan utnyttja ROT-avdraget när ni renoverar. Med avdrag får ni dra av 30% av kostnaden för arbetsinsatsen men högst 50 000 kr per person och år. Be att få med ROT-avdraget i offerten samt moms så ni ser ert totala pris. Innan en stor renovering kan det också vara bra att ni kontaktar ert försäkringsbolag och kollar över så ni har bra försäkring som täcker allt.

Planera din Villarenovering Stockholm