Edelkrantz Bygg & Plattsättning AB Tångvägen 29 126 42 Hägersten info@edelkrantz.se 070-001 93 73

Badrumsrenovering

Att behöva göra en badrumsrenovering Stockholm är något som de allra flesta behöver göra någon gång under sin livstid. Särskilt om man bor i en villa. Men, hur ligger det egentligen till med badrumsrenovering Stockholm. Vad ska man tänka på och är det något som man som privatperson kan göra på egen hand?

Renovering av våtrum

När du står inför en badrumsrenovering Stockholm finns det en hel del aspekter att ta hänsyn till. Att renovera denna typen av rum är en stor investering. Man brukar säga att ett badrum kostar någonstans mellan 80-100 000 som standard. Dessutom finns det en hel del regler som du måste ta hänsyn till.

Vad händer om du får en fuktskada?

Om badrumsrenovering Stockholm inte går rätt till, eller om arbetarna som sätter badrummet inte har gjort ett bra jobb finns det en stor risk att fuktskador kan uppstå. Om det till exempel finns för mycket luft mellan golvkaklet och golvet är det inte helt ovanligt att kaklet spricker och blir då som ett öppet sår där fukt och vatten kan tränga in, vilket i sin tur kan leda till en fuktskada.

Men vad säger försäkringsbolagen egentligen? Om oturen är framme och en fuktskada uppstår kan kostnaderna bli stora. Om fuktskadan är riktigt allvarlig kan det även uppstå stora skador på dina grannars lägenheter. För att du ska kunna kräva ersättning från ditt försäkringsbolag krävs det att arbetet är gjort av ett bolag, eller en privatperson, med ett våtrumscertifikat. Våtrumscertifikatet är ett bevis på att de som gör jobbet har rätt kunskap för att kunna utföra ett säkert jobb.

Välj en firma med våtrumscertifikat

Att utföra en badrumsrenovering Stockholm är alltså inte helt enkelt och kräver en hantverkare med korrekt kunskap. Om ditt badrum är gammalt eller byggt av en person eller firma med bristande kunskap i hur man ska bygga ett bra våtrum är risken stor att fuktskador uppstår. Fuktskadorna kan bli en mycket dyr kostnad som ditt försäkringsbolag inte vill betalar om de som utfört arbetet inte har ett giltigt våtrumscertifikat. Ett välgjort badrum är en stor investering, men lönar sig i längden.

Badrumsrenovering bör utföras av yrkesmän